Opleiding

Ik ben gecertificeerd Arbeids- en Organisatiedeskundige en Bewegingswetenschapper. Ook ben ik gediplomeerd Mindfulnesstrainer, trainer Kernkwaliteiten, verandermanager en coach. In 2018 heb ik een retraite gevolgd bij de monniken in Thailand, wat mij veel heeft gebracht. Hieronder een overzicht van mijn opleidingen.

 • Vervolgopleiding trainer Mindfulness bij Centrum voor Mindfulness
 • Basisopleiding trainer Mindfulness bij Centrum voor Mindfulness
 • Training Mindfulness
 • Opleiding Transactionele Analyse bij Phoenix Opleidingen
 • Heartmath Training voor Professionals over toepassing van hartcoherentie
 • Psychodramatische Werkvormen bij het ITIP (Instituut voor Toegepaste Integrale Psychologie)
 • Energetische opleiding bij het ITIP
 • ‘Instrumenten voor hulp’ voor mensen die met mensen werken, ITIP
 • Vervolgopleiding ‘Instrumenten voor hulp’ bij het ITIP
 • Masterclass Change Management bij het Tias
 • Leergang Coaching voor Professionals; het begeleiden van zingevende en resultaatgerichte veranderingsprocessen bij de School voor Coaching
 • Training train de trainer Kernkwaliteiten (Kernconsult)
 • De Opleider als de trainer (Boertien & Partners)
 • Postacademische opleiding Arbeids- & Organisatiekunde voor arbodienstverlening bij het SIOO.
 • Post-HBO-opleiding voor Arbo-management aan de Hogeschool Gelderland
 • Studie Bewegingswetenschappen, Rijksuniversiteit Groningen

Ervaring

Al 28 jaar houd ik mij bezig met de gezondheid en het (werk)geluk van medewerkers in relatie tot de ontwikkeling van organisaties. Ik ben hiermee bij de vakbeweging gestart met een project Kwaliteit van de Arbeid. In de financiële dienstverlening heb ik mij eerst gericht op ergonomie, en vervolgens hield ik mij als Arbeids- en Organisatie-adviseur bezig met thema’s als werkdruk en werkstress, bevlogenheid, ziekteverzuim, veranderingen en veerkracht. Ik deed onderzoek en gaf veel training en coaching aan leidinggevenden en medewerkers over deze thema’s. Ik was daarna 4 jaar teammanager van een team professionals binnen een arbodienst en verantwoordelijk voor het preventie- en vitaliteitsprogramma. In 2019 startte ik mijn eigen onderneming. Naast individuele coaching en training doe ik projecten in diverse organisaties, vooral gericht op zorg en onderwijs. Daarnaast geef ik regelmatig een sessie voor het online platform Meditatie.live.

Publicaties

Ik ben (co)auteur van enkele publicaties die ik naast mijn werk heb geschreven.

Ervaring

Al 28 jaar houd ik mij bezig met de gezondheid en het (werk)geluk van medewerkers in relatie tot de ontwikkeling van organisaties. Ik ben hiermee bij de vakbeweging gestart met een project Kwaliteit van de Arbeid. In de financiële dienstverlening heb ik mij eerst gericht op ergonomie, en vervolgens hield ik mij als Arbeids- en Organisatie-adviseur bezig met thema’s als werkdruk en werkstress, bevlogenheid, ziekteverzuim, veranderingen en veerkracht. Ik deed onderzoek en gaf veel training en coaching aan leidinggevenden en medewerkers over deze thema’s. Ik was daarna 4 jaar teammanager van een team professionals binnen een arbodienst en verantwoordelijk voor het preventie- en vitaliteitsprogramma. In 2019 startte ik mijn eigen onderneming. Naast individuele coaching en training doe ik projecten in diverse organisaties, vooral gericht op zorg en onderwijs.

Opleiding

Ik ben gecertificeerd Arbeids- en Organisatiedeskundige en Bewegingswetenschapper. Ook ben ik gediplomeerd Mindfulnesstrainer, trainer Kernkwaliteiten, verandermanager en coach. In 2018 heb ik een retraite gevolgd bij de monniken in Thailand, wat mij veel heeft gebracht. Hieronder een overzicht van mijn opleidingen.

 • Vervolgopleiding trainer Mindfulness bij Centrum voor Mindfulness (vanaf september 2019)
 • Basisopleiding trainer Mindfulness bij Centrum voor Mindfulness
 • Training Mindfulness
 • Opleiding Transactionele Analyse bij Phoenix Opleidingen
 • Heartmath Training voor Professionals over toepassing van hartcoherentie
 • Psychodramatische Werkvormen bij het ITIP (Instituut voor Toegepaste Integrale Psychologie)
 • Energetische opleiding bij het ITIP
 • ‘Instrumenten voor hulp’ voor mensen die met mensen werken, ITIP
 • Vervolgopleiding ‘Instrumenten voor hulp’ bij het ITIP
 • Masterclass Change Management bij het Tias
 • Leergang Coaching voor Professionals; het begeleiden van zingevende en resultaatgerichte veranderingsprocessen bij de School voor Coaching
 • Training train de trainer Kernkwaliteiten (Kernconsult)
 • De Opleider als de trainer (Boertien & Partners)
 • Postacademische opleiding Arbeids- & Organisatiekunde voor arbodienstverlening bij het SIOO.
 • Post-HBO-opleiding voor Arbo-management aan de Hogeschool Gelderland
 • Studie Bewegingswetenschappen, Rijksuniversiteit Groningen

Publicaties

Ik ben (co)auteur van enkele publicaties die ik naast mijn werk heb geschreven.

Werken met veerkracht bij Rabobank. Tijdschrift voor HRM, 2015

Het Nieuwe Werken; kosten voor de baat. Ervaringen en adviezen uit de praktijk van Rabobank. Hoofdstuk voor handboek HRM, 2013

Met Rabo Unplugged in verbinding met de wereld van morgen. Tijdschrift voor HRM, 2011

Image

Lid van de beroepsvereniging Arbeids- & Organisatiedeskundigen

Image